A kardamom kávé nem csak rendkívül különleges ízű, a finom frissen előtörő aromák és ízek miatt, hanem egy egzotikus kávékülönlegesség. Olyan embereknek is bejöhet, akik a kávét magában nem szeretik.

A kávé megszokott frissítő hatása mellett, pici afrodiziákum jellegű hatása van. Valamennyire oldottabbá tesz. Ha valaki foglalkozott bio energiával talán ismerős fogalmak számára a csakrák, akkor annak érthető lesz az, hogy a felső 3 csakra működését felerősíti. Az sok embernek fel fog tűnni, hogy jobb lett a látása, esetleg a színek jobbak, vagy a térlátása erősebb. Nehéz ezt tudományos fogalmakra átültetni. Egy kicsit olyan mint, ha egy felest. Sok emberrel kipróbáltam már, a tapasztalatok sokfélék voltak. Mindenkire picit másképp hatott.

Hozzávalók:

1 olyan kávéfőző, amelyben nagy nyomással préselődik át a víz a darált kávén, csöpögtetős és kapszulás nem jó. Kotyogós jó.

A kávé elkészítése:

tort-cardamom

Kardamom aprítás, kávé darálóval jobb! képforrás: http://arabiczeal.com/tag/arabic-coffee-with-cardamom/

A zöld kardamomot össze kell törni, vagy darálni.
1 adag kávé tetejére, 5-6 zöld frissen tört vagy darált kardamom magot (magházzal) rakjunk. Egy hosszú kávét készítsünk, hogy legyen idő kioldódni a kardamom íz és illatanyagainak is.
Sok tejet adjunk hozzá, a zsírban oldódó anyagok miatt.
Mézzel ízesítsük ízlés szerint.

képforrás: http://radoscodkrywania.tchibo.pl/bliskowschodni-smak-w-twojej-kuchni-kawa-z-kardamonem-i-innymi-przyprawami