Miért szeretik a testépítők Yohimbine-t?

Azt mát jól tudjuk, hogy a Yohimbine az alfa-receptorokat inaktiválja. Mert az alfa-receptorok többek között gátolják a zsírok lebontását, így bárhol is vannak szétszórva testünben, ott nehezebben veszítünk el zsírokat.

Például nagy koncentrációban találhatók a férfiak alsó hát tájékán és a has területén, ugyan így a hölgyeknél a csípőn és a combon. A Yohimbine pedig tudjuk, hogy egy alfa-receptor blokkoló. Mivel az alfa-receptorok gátolják a zsírok lebontását, és Yohimbine gátolja az alfa-receptorokat, az eredmény az, hogy megnő a zsírégetés ezeken a kényes területeken. Így jelentősen megnövekszik zsír lebontása közvetlenül azokon a területeken, ahol a legnehezebb egyébként elveszteni azt. Ez az egyik oka annak, hogy az oktatók, edzők, testépítők használják!
Ugyanakkor a zsírokat ellátó erek kitágulnak, és hatékonyabban szállítják el a lipideket a zsíroktól. A kettős hatás itt is segít!
A Yohimbine zsírégető hatása a legjobb inzulin hiányában, és hatása csökkenni kezd a több inzulin jelenlétében. De ez nem jelenti azt, hogy nem tud enni szénhidrátot! Csak egy reggeli edzés előtt ne egyen szénhidrátot, ha edzés előtt evett Yohimbét!